Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Ρατσιστικές χυδαιότητες αστυνομικών στο ΑΤ Περιστερίου σε βάρος θύματος φασιστών


Σήμερα το πρωί, ο Ισμαήλ Μοχάμεντ, κρατούμενος στο ΑΤ Περιστερίου, ζήτησε ζεστό νερό για να κάνει μπάνιο. Η απάντηση από αστυνομικό: «Θα κατουρήσω για να έχεις ζεστό νερό, κάνε μπάνιο σε αυτό.»


Η χθεσινή καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για την σύλληψη του Ισμαήλ Μοχάμεντ, θύματος επίθεσης από χρυσαυγίτες στην Ομόνοια, με καραμπινάτη συνεργασία Χρυσής Αυγής-ΑΤ Περιστερίου, άφησαν το κ.Πανούση και τον ΣΥΡΙΖΑ αδιάφορο.

Ο Ισμαήλ Μοχάμεντ είναι ένας από τους δύο μετανάστες που δέχθηκαν επίθεση με σιδηρογροθιά στην Ομόνοια στην οδό Σωκράτους  και δύο εκ των τριών δραστών συνελήφθησαν από το ΑΤ Ομονοίας. Τότε, οι ίδιοι είχαν στραφεί κατά των αστυνομικών που τους συνέλαβαν διαμαρτυρόμενοι διότι «είναι Χρυσή Αυγή και έλληνες» και έπρεπε να πιάνανε τους μετανάστες! Το ζήτημα έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ.  Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ισμαήλ Ε.Κουνιάκη,  το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας τον είχε προσκαλέσει για αναγνώριση των κατηγορουμένων ( και του τρίτου που διέφυγε την σύλληψη.).

Πριν  από δεκαπέντε μέρες, η γυναίκα του ενός εκ των δύο ( του «κοντού») τηλεφώνησε αρκετές φορές στο διάστημα 22-27 Απριλίου στον Ισμαήλ και τον απειλούσε: «Έλα να πάρεις  50 ευρώ και να υπογράψεις  χαρτί ότι δεν θέλεις να τιμωρηθούν οι δύο. Αν δεν το κάνεις θα περάσεις όλη σου τη ζωή στη φυλακή. Έχω πολλούς γνωστούς αστυνομικούς. Και ο ψηλός(δεύτερος κρατούμενος) είναι μεγάλος μάγκας και θα σου δείξει. Εσύ δεν ξέρεις τι θα πάθεις αλλά εγώ ξέρω!»

Ακολούθησε τηλέφωνο δικηγόρου προς τον Ισμαήλ που του ζητούσε τα ίδια, χωρίς τις απειλές. Ο Ισμαήλ τον παρέπεμψε στον επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας  Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ. Ο δικηγόρος επικοινώνησε με τον Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος του είπε ότι Ισμαήλ Μοχάμεντ θέλει να συνεχιστεί η δίωξη για την ρατσιστική επίθεση.

Ερώτημα πρώτο: Ποια η σχέση της γυναίκας του κρατούμενου με αστυνομικούς;

Ερώτημα δεύτερο: Ποιος έδωσε εντολή σε αστυνομικούς να βρεθούν έξω από το σπίτι του Ισμαήλ Μοχάμεντ  και να τον προσαγάγουν;

Ερώτημα τρίτο: Θα ξηλώσει επιτέλους τους  χρυσαυγίτικους θύλακες μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα ο κ. Πανούσης ή θα περιμένει « να αυτοδιαλυθούν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου