Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Απεργία πείνας προσφύγων στο AT Καλλίπολης στον Πειραιά


Αναδημοσίευση από το athens.indymedia.org:


Απεργία πείνας στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Καλλίπολης στον Πειραιά έχουν ξεκινήσει εδώ και τρείς μέρες πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται έως και 8 μήνες χωρίς πρόσβαση σε άσυλο, χωρίς προαυλισμό και κάτω από άθλιες συνθήκες επειδή έχουν λήξει τα χαρτιά τους ή με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα.


Ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα άτομο με πρόβλημα στην καρδιά και ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, όπως προκύπτει από επικοινωνία με τους απεργούς πείνας. Τα άτομα που κρατούνται σε αυτό το τμήμα είναι από Σομαλία, Παλαιστίνη, Πακιστάν,  Μαρόκο, Μπαγκλαντές, Αλγερία, Αίγυπτο, Γεωργία, Νεπάλ.  Ζητούν να απελευθερωθούν και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα κάποιων που έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν να γυρίσουν οικιοθελώς στις πατρίδες τους μετά από την πολύμηνη κράτησή τους κάτω από αυτές τις συνθήκες.


Ακούει κανείς; Γιατί σιωπούν τόσο εκκωφαντικά το γραφείο της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα, που τείνει να γίνει παράρτημα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και όλες οι άλλες οργανώσεις που υποτίθεται ότι ασχολούνται με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών; Οι πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται διάσπαρτα στα μπουντρούμια των αστυνομικών τμημάτων της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, δεν έχουν σχεδόν καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο. 

Περιμένουμε να υπάρξει νεκρός για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με αυτήν την πρωτοφανή καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών μέσα από την τιμωρητική πολιτική κράτησης του Δένδια που οδηγεί συνεχώς τους κρατούμενους αυτούς σε απεργίες πείνας και απόπειρες αυτοκτονίας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου