Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Απεργία πείνας 38 μεταναστών στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα ΗρακλείουΤριάντα οκτώ μετανάστες που βρίσκονται στο κρατητήριο του Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου ως συλληφθέντες του «Ξένιου Δία»  προχώρησαν σε απεργία πείνας μετά την ανακοίνωση της παράτασης της κράτησης τους που ξεπερνάει το εξάμηνο. Οι μετανάστες αναφέρουν στην ΚΕΕΡΦΑ συνεχόμενα περιστατικά κακομεταχείρισης και ρατσιστικής βίας από την μεριά αστυνομικών του Τμήματος.


Όπως μας δήλωσε ο Σαρφράζ Αχμετ του Μοχάμαντ Τουφέλ εκ μέρους όλων: «Είναι συχνό φαινόμενο να μας χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές  όταν ζητάμε το παραμικρό. Την χυδαιότερη συμπεριφορά από αστυνομικούς την έχουμε σε περιπτώσεις όπου κάποιος είναι άρρωστος και ζητάει να πάει στο γιατρό η να πάρει ένα ντεπόν. Ένας αστυνομικός φώναξε αρκετές φορές :…Βάλε την π…..α μου στο στόμα σου και θα δεν θα χρειαστείς φάρμακα.»
                
Η ρατσιστική επιχείρηση σκούπας του Δένδια έχει σημάνει ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και  τα αστυνομικά τμήματα να γίνονται κολαστήρια για χιλιάδες μετανάστες που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Η ρατσιστική μεταχείριση, τα βασανιστήρια  και η καταρράκωση της υγείας χιλιάδων ανθρώπων είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα διαρκείας με υπεύθυνη την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ρατσιστές αστυνομικοί και να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι του Ξένιου Δία. Η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου θα προχωρήσει σε διαμαρτυρία στο Α’ ΑΤ Ηρακλείου.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου